Düşünceler Hakkında Bilmek yangın kapısı

Wiki Article

Yangın güvenlik hollerinin duvar, tavan ve zeminında tek cepheıcı malzeme kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en az 120 zaman dayanıklı cidar ve en azca 90 zaman dayanıklı yaman sızdırmaz kapı ile öteki bölümlerden ayrılması gerekir.

Kezalik yangın merdiveninin ışıklandırılması da temizü ile cereyan etmek zorundadır. Yangın merdiveninin yalıtım donanımı ayrı bir hatla durmadan güç kaynağına veya otomatik devreye giren jeneratöre ilgilı olmalıdır.

Göksu Kapı tarafından üretilen Yangına Dayanıklı Kapı modellerinden birisine iye yetişmek, projenize yarar boyutlarda ve özelliklerde Yangın Kapıları yardımıyla emin mekanlar oluşmasına katkı peylemek için İletişim metnine tıklayarak veya sol altta Whatsapp butonuna dokunarak bilirkişi personelimiz ile usa vurma mesajlaşabilirsiniz.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına nazaran makul yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış baplarının) belli başlı durumlara nazaran TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Genellikle yangın merdiveni ile beraberinde kullanılan bu evgin çıkış kapısı, kriz anlamış olurında insanoğluın yangın vadiından çabucak uzaklaşmalarını esenlayarak dirimsel bir gösteriş üstlenmektedir.

Yangın esnasında eminğin sağlamlanması ve muvafık şekilde tahliyenin gerçekleşmesi muhtevain kullanılan kapılara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu baplar çeşitli özellikleri yardımıyla yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen baplar emniyetli şekilde binanın terk edilmesine olanak tanılamar.

şayet bir yangın bapsı bâtınin eder araştırması strüktürlıyor ise bu durumda en düzgün opsiyon ihtiyaç olan bapnın bütün özelliklerini bir üretici veya satıcı Yangın Çıkış Kapısı ile benimsemek ve buna nazaran en dürüst fiyatı kazanmak olacaktır.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı çoğu kez 60 zaman, B klası bir yangın bapsı ise 30 an boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Montaj: Yangın bapsı, hak şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, uzman bir takım tarafından gerçekleştirilmelidir.

Yangın bapları, yangın anında, binalarda bölümler arası yangın geçişini mukannen bir dem aralığında Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul engellerken aynı zamanda insanların geçişine imkân sağlayıcı baplardır.

Yangın baplarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yangın kapıları kullanma yerına gereğince, rengine bakarak ya da modeline için çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul sık kullanılan biçim sınıflandırması bayağıdaki gibidir

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere gereğince değkonuebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Yangın fitili Yangın baplarında, kanat ile kasanın değme etmiş olduğu zifosluğu kapatmak amacı ile kullanılır.

Report this wiki page